Ho chi minh



Dagen borjade pa krigsmuseet, "war remnants museum". Det var haftigt att se, men oj sa jobbiga bilder och berattelser man fick se och lasa om. Man var inte direkt uppat nar man lamnade den dar platsen.    

 

 

 

 

 

 

Det blev lite val jobbigt pa slutet sa vi gick till en park och satt o kolla pa lite buskar..

Isabelles tiger?

 

 

 

Det hjalpte inte.. sa vi gick och boka biljetter till "Water puppit show"

 

Riktigt udda och haftigt, nu mar man bra igen!!


Vietnam

Nu ar vi antligen i Vietnam, Ho chi minh.



Kommer inte ha tillgang till Facebook pa tre veckor sa om ni vill hora av er eller natt sa ar det bara att lamna kommentarer har, kanske far lite kommentarer.

Nu ska vi sova och imorn skall vi rehaba med frukt och gront sa vi blir friska!



Ge mig KLADDKAKA och lite vitaminer!

Templet Uluwatu

Igar skulle jag Elin och Kim till templet i Uluwatu. Elin madde inte sa bra sa det blev bara jag o Kim, en egen liten buss med taxi-killen och hans familj. Riktigt sot dotter som hela tiden skulle gora som jag gjorde :)

Templet var riktigt coolt och trippen var latt vart de 60R vi betalt.






I borjan var de bara sota..

Det som var lite jobbigt var alla dessa apor, det var tusentals. Det forsta som hander ar att vi ser en apa som sitter o posar, Kim tanker att han kan ju inte vara samre han sa han satter sig ner o skall gora en "look a like".


Har gar apan till atack!




Det som hander ar att apan far syn pa Kims kamera och rusar emot den o tar med sig den upp i tradet. Kim var inte mkt samre utan foljde med apan upp i tradet i full fart, anda tills det blev lite for hogt. Som tur ar fanns det en vakt dar som locka ner kameran med lite mat at apan. Det sluta lyckligt!  


De ser kanske snalla ut..

Familjen Andersson??







Det basta med trippen var solnedgangen, helt underbar, man gick runt bergen och stod med hela havet framfor solen och det lyste i alla farger som finns.







BaliBaliBali

Igar var vi och surfade for forsta gangen, helt magiskt :) Det var jatte svart i borjan med grymt stora vagor, var riktigt kampigt att komma ut i borjan. Varannan vag var det en kallsup och tillbaka 5meter.

Sista halvtimmen gick det jatte bra for bade mig och Elin, vi stod upp nastan varje gang, bara det att vi inte gled sa mkt. Efter surfingen var vi helt slut, det var varldens traningspass det dar.




Vi tillsammans med Langkawi-ganget, Simon & Pontus.






Idag har vi varit ute o shoppat lite, tva till klanningar. En som jag ar helt kar i, den kosta lite mer 380, men det var den vard. Det var kvaliten som kosta. Kommer snart en bild!!

Taco- kvall!

Gora Familjen korde taco-kvall pa skygarden! helt magiskt gott. Dock inte lika god som min o Johans eller familjen Anderssons men nastan nastan.

Ikvall blir det en lugn kvall som skall spenderas med gangen pa hotellet, Gora familjen!

Lovina

Imorse blev vi vackta kl 5.30 for soluppgang, delfinjakt och snorkling.



Det borjade med en batresa som tog 90min, det var riktigt jobbigt eftersom vi var sa trotta sa vi holl pa o somna sittandes i en pytteliten bat utan ryggstod. Val framme var det riktigt tuft o jaga delfin, sag nagra stycken men det var inte alls latt att fa med dem pa bild..










Nar vi var nojda efter ca 30 min akte vi tillbaka en bit o snorklade. Inte sa jatte mkt att se, men nagra fina fiskar.

Vi gick in och la oss o sov tillbaka vara morrontimmar. Kl 3 akte vi taxi till Vattenfallet Git-Git. Riktigt fint. Det gick dock inte att bada for det slog ner med alldeles for stark kraft.




Vagen till Lovina

Jag var HELT saker pa att vi skulle krocka minst 5ganger idag..!

Efter femte gangen vagade jag inte titta na mer pa vagen sa jag borjade lasa lite av "snabba cash", det tog inte bort radslan, tvartom. Jag tankte hela tiden, shit nu kommer jag do och inte veta hur jag dog. haha

Vagen gick upp och ner for en massa berg, han som korde hade ingen kansla for avstand sa han tok bromsa sa fort han kande att han verkligen var tvungen. Annars gick det i 120 hela vagen genom djungeln. Jag har aldrig varit sa radd i hela mitt liv. Hans omkorningar var brutala, ratt over en 1filad bro, vi fick mote det var precis sa vi hann av..

Elin (den javeln) sov hela vagen, sa hon var helt ovetande och tyckte att vi hade haft en bra resa..


WaterBoom park!

En heldag i vattenparken och sen ar man helt slut. Nar vi sag banorna tankte vi, oh nej jag kommer aldrigaldrig satta min i den dar.. men tillslut hade vi akt alla.



Vissa var battre an andra, Boomerang var helt underbar! Jag och Andreas kom i sa hog fart sa att vi nastan nadde anda upp till kanten, da var man inte kaxig kan jag saga.

http://www.youtube.com/watch?v=HGAf97jY9Cg&feature=related








Vrakdykning

Annu en lang biltur, sen var vi i paradiset.



Ganget minus Oscar och plus John och Kim skulle ut och vrakdyka. Tva 45mins dyk vid USS Liberty, 26 meters djup. Jag som var Open water far bara dyka pa 18, men det spelade tydligen ingen roll.



Vi sag de finaste fiskarna, riktigt stora som simmade runt en helt oradda. Riktigt maktigt var det, magiskt! Sen fick vi simma in i vraket, haftigt att se.





Andreas Laddar med en fin pose!



Den som inte har dykt forstar inte hur harligt det ar dar nere, en helt ny varld. Farger som pa land inte finns, fiskar som lyser och koraller som andrar form nar man kommer nara. ALLA borde dyka, den har varlden borde alla upptacka.

Rafting

Ganget pavag ut pa nya aventyr!
Jag Elin Fanny Evelina Oscar och Andreas tog en tre timmars tripp ut i djungeln for att prova rafting


.



Jag var skit nervos innan, alla var det!



Det gick inte sa jatte fort, vi fastna pa alla stenar man kunde fastna pa. Vi flog in i nagra berg, boomboom ropade varan guide och vi fick lagga oss i baten och halla fast oss sa vi inte flog ur. Det kom tva vattenfall, turens hojdpunkter. Det var ritkigt vackert runtomkring, vi paddla inte sa mkt, var upptagna av att njuta av omgivningen.




Segt!

Vi var alla jatte laddade infor varat vulkanbesok, jag Elin Oscar och Andreas. Fran Gili till Bali skulle det ta 10 timmar, vi skulle sedan aka direkt till Kintamani, vulkanen. Nar vi kommit till Bali tar vi en extra taxi som skall ta oss till Ubud, darifran vidare till Kintamani.

Efter nagon timme hamnar vi i Ubud, jag och Elin i en bil och Andreas och Oscar i den andra.. De stannar inte pa samma stalle, Oscar o Andreas har ingen mobil och inget mer var bestamt an att vi skulle till Kintamani.

Jag fick tag pa en taxikille som skulle kora oss till Kintamani, perfekt, bara de att vulkanen var avstangd en vecka..! Efter nastan tva timmars vantande och letande hittar vi A&O, berattar om den trakiga nyheten och far betala en heldel for att komma fran Ubud. Det blev en rikitgt bitter vag tillbaka till Kuta vill jag lova.

En Get!

Idag nar vi vaknade lyste antligen solen. Vi har vi solat hela dagen, sista dagen i solen pa ett bra tag sa det var till att passa pa. At glass och god mat vid stranden och bara njot.
















Pa eftermiddagen begav vi oss upp till toppen av Gili trawangan, 20 min gang. Det var svettigt och myggigt pa vagen upp, manga manga trappor. "En GET" skrek Fanny pa skanska nar vi sag en helt vanlig get, som vi sett varje dag i en vecka nu.. det blev dagens skamt hela vagen upp till toppen.



Toppen var sedan helt magisk och vi var alldeles ensamma. Det var lite monigt bara sa vi sag inte riktigt hela solnedgangen, men var nojda anda.



Pa kvallen sen gick vi och at allesammans med "Langkawi killarna", riktigt god ceasar sallad. Nu ska jag och Andreas och se pa film och ata popcorn. Imorn skall vi tillbaka till Bali och vulkanen.      


Mysdag

Tanken var att vi skulle ut och sola med tjejerna. Det finns dock inte sa mkt till sol just fortillfallet sa det blev mest att ligga i duggregnet och vila. Pa vagen till stranden hitta vi nagra sota skoldpaddor som lag i en pool och skulle vaxa till sig, de gjorde varan dag, hemskt sota. 




Vi hitta ett jatte mysigt stalle att ata pa, riktigt god mat och fin utsikt. Fanny och Evelina gick tillbaka for de skulle ut och rida, jag och Elin tackade nej for att det skulle vara alldeles for dyrt.

























Pa kvallen tog vi in i ett litet bas med tv och skulle kolla pa "up in the air". Det blev dock inte sa lyckat, maten var riktigt dyr och filmen var sa dalig sa vi gick darifran. Vi tog med oss popcorn hem till rummet och satt och pratatde resten av kvallen, en mysig kvall iaf!    

Fannys dag

Idag har vi firat Fanny. Ett gang pa 10 pers kom in och vackte henne med tarta och cocacola. Riktigt mysigt fixat av Evelina, hennes resekamrat.

 

Vid tio tiden akte jag Elin Jonas och Andreas ut och snorklade. Sikten var jatte bra men det fanns nastan inga fiskar, sa det var en liten flopp. Vi sag daremot nagra skoldpaddor som vi fick simma efter, det var ganska coolt. Vi stannade och at pa ett jatte fint stalle, det var dock ingen sol, har inte sett solen pa 2 veckor nu, sa det var ocksa en liten flopp.

Andreas gor sig klar!

Elin visar att allt ar OKEJ!

 

 

Pa kvallen gick vi och at, efter som det var en fodelsedag sa at jag lite finare och tog tacos. Riktigt gott men valdigt starkt. Pa kvallen sen blev det fest, och kvallen var underbar.

 

 


Bali, Gili

Livet ar en resa!

Nu ar vi pa Gili och bor pa ett jatte fint stalle som heter uniqe. Med frukost pa sangen, frukt och aggmacka om man vill. Vi har t om tva rum, ett stort med tva dubbelsangar och ett litet rum med en dubbelsang.

Vi tankte sahar, varat rum, som skulle vara det lilla, skulle kosta 100R och det stora med 4 sangar skulle kosta 150R. Vi tankte att vi kunde ta det stora rummet, alla fyra. Men da skulle det helt plotsligt kosta 300, senare 250. Vi forsokte fa honom att forsta att han skulle tjana pa att hyra ut 4rummet for 200 till oss och fick sedan enkelrummet ledigt, men det fatta han inte rikigt och ville inte kora varan deal, darfor tog vi istallet bagge rummen for 250, och bor alla i det lite finare stora rummet. Det lilla rummet ar staende och till for, snarkande, bajsnodiga, och magsjuka personer.. Jag raknas inte dit an, dels for att det ar jag som satt reglerna men sen for att jag an sa lange haller mig till forkylning. 

On ar helt magisk, alla hotell och sma matstallen ar galet fina. Pa kvallen ar det som att ga i en drom, med alla ljus som lyser upp palmerna och blommorna och havet alldeles bredvid gangvagen som far alla andra ljud att forsvinna.



Idag har vi kakat riktigt god satay och kollat pa "bio", riktigt mysigt. Imorn skall vi upp och sjunga for Fanny, sedan ut och snorkla. Borja om pa brannan som nastan helt har forsvunnit.

Resa ar livet!


Bali, kuta beach

Nu har vi antligen kommit till Bali, med sol och bad tankte vi..

Men icke, det har varit ritkigt trakigt vader, verkligen inte sol o bad. Jag ar grymt forkyld, sa har inte orkat gjort sa mkt mer an att snyta mig, fa host attacker, kissa, ata, lasa, sova och spela lite kort. Kuta var inte alls vad jag hade tankt mig, men det ar mkt sma stand och bra nyborjarvagor sags det. Vi har inte surfat an, men ska tillbaka om en vecka o ta lite lektioner.

Vi har traffat mycket svenskar, bor nastan bara svenskar pa varat hotell. Det man gor har ar, surfa ata sova festa, man gar upp vid 1-2 och lagger sig vid 7-8.. Men inte vi, nu var det langesedan det var fest och jag tycker att det ar ganska skont, blir kortspel ist.



Middag med vara grannar



Vi har traffat tva svenska killar som bor i rummet bredvid, de ska hanga med till Gili och hanga med oss i tva dagar. Riktigt trevligt gang har vi som ska traffas pa Gili nu. Evelina o Fanny, Oscar o Andreas vantar redan dar. Pa onsdag skall vi fira Fanny som fyller 20, da blir det tarta. 



Kuala Lumpur

Shopping i KL city!

Tillsammans alla tre, Elin jag o Jocke sa tog vi in pa ett lite finare stalle med VARSIN sang!! 25R per sang, tankte att det var vi varda efter den harda dubbelsangen i Taman. Rummet hade dock inget las, och knappt nagra vaggar, men inget har blivit stulet hittils.. och vi har sakerhetsbox sa det ska vara lugna puckar. 

Forsta dagen tog vi en svang till Pavilion, varat forsta shoppingstalle. Ingen shopping den har dagen, bara kolla.. 
Pa kvallen gick vi pa bio, The wolfman, inte allt for bra men helt okej. 

Dagen efter lamnade Jocke oss for Bali, kanske ses dar. Jag och Elin shoppade hela dagen, och brande dagsbudgeten och mycket mer. Pa kvallen blev de Alice i underlandet i 3D, galet bra film! Nar filmen var klar vid 3 pa natten, konstig tid for bio vi vet, sa var det bara hem o lagga sig. 

Dagen efter dagen blev det mer shopping, supershopping eftersom vi skulle hinna ut till Time square tillbaka och sedan till posten innan fyra. Vi klarade det, men blev inte sa jatte bra shopping, dock ett par till skor, uppe i 3-4 par nu. Paketet ar nu pavag hem, kommer dock inte hem forens om 3 manader, mina tre par skor.. (Mamma och Martina, Elin har kopt 7 par!! sa jag ligger i la.)

 



Ikvall skulle vi ocksa ha gatt pa bio, men vi ar lite trotta efter postmilen.. fick springa hela KL for att hinna. Ska snart lagga mig o lasa klart min tredje bok, infiltatoren. Ska upp imorn kl6 for att ta bussen till flygplatsen och sedan vidare mot BALI!!


Taman Negara

Jag Elin och Jocke, den nya killen, akte till Taman negara for att djungeltrekka. Vi hitta ett mysigt boende for 50R natten, delat pa tre alltsa. Forsta dagen tog vi det bara lugnt, grymt trotta efter bussturen.

Dagen efter blev det djungeltrekking och hangbroar. Trekkingen var ganska jobbig, en och en halvtimme upp i skogen i varldens hetta. Jag svettades flera liter svett vill jag lova, och nagra fick lov att vika av for att det var sa hart. Val uppe var det varldens utsikt, och liv pa alla kryp. Det gick nastan inte att vara dar, fick lock och allt annat man kan fa i oronen. Har ett filmklipp som senare skall visas.

Hangbron var sedan magisk.. 45 meter upp i luften, mitt i djungeln gick vi o balanserade med tio meters avstand. Man kan inte forsta hur det kanns for ens man ar dar uppe, men det har var en fantasktisk upplevelse. Jocke var jatte hojdradd och gick o sjong hela vagen, haha det var stammning i det ocksa.

Nar vi sedan satt och at fick vi sallskap av en Malay som spelade lite gitarr for oss, vi sjong och sedan tog vi over showen, Jocke pa gitarr och jag och Elin pa sang. Malajen kunde en svensk sang, "Vem kan segla forutan vind" det blev allsang pa den. Som tack brudmalade han oss, deras vis.


Perenthian islands

Helt underbart stalle!



Tillsammans med Elin, Pontus och Simon kom vi till detta underbara stalle. Vi alla delade rum, tva dubbelsangar for 15 R var, ca 30 svenska kr. Vi badade, at god mat och spelade kort. Simon och Pontus lamnade oss ganska snabbt for KL, vi ska mota upp dem pa Bali sen for att dyka tillsammans sa ar inte allt for ledsna.



Jag Elin och var nyfunnevann Jocke drog ut pa snorkling tur, den basta ever!!
Vi jagade haj, ganska sma men en riktigt stor.. vi sag fem stycken det var helt galet. Jag trodde ett tag att jag ocksa skulle bli jagad, av hajjen alltsa men jag klarade mig. haha lite radd dar ett tag. Pa nasta stopp fick vi folja med en skoldpadda, det var helt enormt o se. Det var nastan sa att cyklopet fylldes med ett annat saltvatten. Snorklingturen avslutades pa basta sett med att jag och Elin fick syn pa fisktvatt, stora fiskar aker inpa rad och blir tvattade av de sma tvattfiskarna(hajjarsomhajjar). Jag trodde inte att det har var mojligt!! Den har dagen var nog en av de basta pa hela resan.

 

 

 

 






RSS 2.0